Dankzij subsidie en donaties kunnen wij lezingen en workshops aanbieden

Het is onderdeel van onze missie om de weerbaarheid te bevorderen van mensen die te maken hebben met een verslaafd persoon in hun midden. Vier keer per jaar organiseren wij lezingen en workshops en werken wij aan onze weerbaarheid en zelfredzaamheid. Wanneer zo'n lezing of workshop openbaar is voor het publiek, dan zullen wij dit vermelden. Heeft u hierover vragen of u heeft zelf kennis en vaardigheid op dit gebied en u biedt dit aan, email ons dan.

Voor alle workshops en lezingen geldt: e-mail ons als u nog niet eerder met ons in contact bent geweest maar wel geinteresseerd bent in een workshop of lezing.

Tijdens de jaarafsluiting van Moedige Moeders wordt stilgestaan bij het afscheid Lilian Lambregts 12-12-2023

Lilian heeft mee actief aan de start gestaan qua naamsbekendheid, via de gemeente, van Moedige Moeders Drimmelen. Tijdens de jaarafsluiting wordt gevraagd de pitch van bijna 10 jaar geleden nog eens te herhalen.

"Hallo allemaal, mijn pitch van bijna 10 jaar geleden was: Moedige Moeders Drimmelen is 21 mei 2014 van start gegaan en de opkomst was overtreffend. Het blijkt maar weer dat deze familieziekte ook binnen onze gemeente speelt.Mijn keuze en bevindingen om dit op te starten, sluiten hier op aan! Iedere ouder en/of naaste van….verdient een luisterend oor en moet zijn of haar verhaal kwijt kunnen. Gewoon even delen met lotgenoten en de accu weer opladen, is zo belangrijk in dit moeilijk proces. Heeft u met verslavingsproblematiek te maken, zet gerust die eerste stap.

Je bent en voel je welkom! Ons motto is: Samen zijn we sterk….."

Bep Kuijsters

Zaterdag 28 oktober 2023 - bijeenkomst in het Trefpunt te Made

Deze ochtend was ‘t zover!! Samen met Gemeente Drimmelen en Gemeente Geertruidenberg organiseerden wij bij Trefpunt Made een inspirerende bijeenkomst. Wethouder Tim Simons heette de gasten, die in grote getale waren gekomen, van harte welkom. De eerste gastspreker was Dr. Els Noorlander, psychiater gespecialiseerd in de verslavingszorg. Zij gaf een heldere uitleg over wat verslaving doet met het menselijk brein. Als tweede gastspreker was Rene van Collem, (oud-)drummer van de band ‘Doe Maar’, naar Made afgereisd. René is alles bij elkaar 30 jaar actief in gebruik geweest. Hij mag zich dus met recht ervaringsdeskundige noemen. Hij nam ons mee met wat de verslaving met hem maar vooral ook met zijn naasten heeft gedaan. Meer informatie, podcast(s) en YouTube filmpjes kunnen jullie vinden op zijn website https://renevancollem.nl/. Ook kan je een eerdere lezing van Els terugkijken via deze link

Het was een vruchtbare ochtend voor alle aanwezigen. We willen iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt hartelijk danken en onthoud: DELEN IS HELEN ❤

 

Activiteiten van 2016 tot 2022 vindt u hieronder.

 

Jaarafsluiting 2022

Het is inmiddels traditie dat wij aan het einde van het jaar samenkomen op de prachtige en warme locatie in Oud Drimmelen, waar wij het jaar afsluiten en ons opmaken voor de feestdagen die lang niet altijd een feest zijn. Wij bieden dan gezelligheid, koffie, thee en lekkers en een rustmoment. Dit is louter en alleen voor onszelf.

Dit jaar (2022) begonnen we met een mindfullness oefening / meditatie, waarna sommigen gingen wandelen in de prachtige omgeving en anderen onder een schapenvachtje doken en gezellig met elkaar praatten. En zoals altijd gingen we naar huis met een geschenk. En hoe uitdagend het leven ook is geweest, er is altijd een moment van dankbaarheid te vinden in onszelf. Het was een mooie bijeenkomst

2022

Weerbaarheidstraining

Op zaterdag 29 oktober 2022 organiseerde Moedige Moeders Drimmelen weer een weerbaarheidstraining. Dit, om te leren omgaan met de uitdagingen die op ons pad komen wanneer we worden geraakt door de verslaving van kind of partner. Het was weer een intensief met confronterende training met emotionele momenten, maar langzaamaan en stapje voor stapje zijn wij op weg voor onszelf. Vermoeiend was het ook, maar met nieuwe inzichten gingen we naar huis en daar gaat het om. In februari 2023 zal deel 2 van deze training plaatsvinden. Daarnaast is er ook weer ruimte voor een nieuwe groep.

Deze training werd mede mogelijk gemaakt door Stichting voor kruiswerk in de gemeente Geertruidenberg.

2019

Broers en zussen bijeenkomst
12 december

Wij organiseren voor de broers en zussen van verslaafden bijeenkomsten. Hier krijgen zij de aandacht en deskundige hulp die ze nodig hebben. deze bijeenkomst vindt op dezelfde locatie plaats als de reguliere. Zie hiervoor de agenda bijeenkomsten hier.
_______________________

Jaarafsluiting 2019
21december

Tijdens de feestdagen (vaak geen feest) bieden wij een rustmoment. De hectiek van verslaving en de feestdagen laten we even voor wat het is en we sluiten gezamelijk het jaar af. Elk jaar op een unieke manier. Dit jaar komt Renze Ferwerda ons vergezellen.

2018

Lezing Dr. Drs. Els A. Noorlander - psychiater 3 maart

'Verslaving is een raadselachtig verschijnsel'... Meer over deze bijzondere lezing van Els Noorlander, die wij in 2016 en weer in 2018 organiseerden vindt u als u op de foto klikt.

_____________________________

Workshops Mindfullness / Corien de Kort
14 april en 9 juni

Voor inhoudelijke informatie gelieve een email te sturen naar het secretariaat.

2016

Weerbaarheidstraining
Op 16 en 23 januari 2016 organiseerden wij een weerbaarheidstraining in Zorgcentrum de Wijngaard, in Made.
_______________________

The Work van Byron Katie
WIj weten allemaal dat onze gedachten ons aardig dwars kunnen zitten. Tijdens een workshop met gecertificeerd trainer, Edith van den Anker uit Hedel, op 1 oktober 2016, leren wij deze simpele maar baanbrekende methode van vier vragen waarmee wij onze gedachten kunnen onderzoeken en ons ervan bevrijden. Dit heet 'The Work'.

2017

Training/workshop Codependency
25 Maart & 30 september

Een training/workshop Co-dependency (verslaafd aan ons kind) wordt door ons aangeboden in de ochtend en middag.

_____________________________

Voor alle broer(s) en of zusje(s)
13 april in de Molshoop, Made

Speciale maandelijkse bijeenkomst voor deelnemers van de bijeenkomsten. Een gastspreker (zusje van) zal haar verhaal in de vorm van een brief komen vertellen.

Mindfullness

Omdat de feestdagen juist erg stressvol en verdrietig kunnen zijn voor mensen met een verslaafde in hun midden, bieden wij elk jaar in december een rustgevende bijeenkomst aan in de vorm van een klankmeditatie of mooie wandeling of een ander soort activiteit.